Advertisement

Israil Filistin / İsrail-Filistin Gerginliği Sürüyor - Son Dakika / Her öncelikle israil'in kökenlerine bakalım.

Israil Filistin / İsrail-Filistin Gerginliği Sürüyor - Son Dakika / Her öncelikle israil'in kökenlerine bakalım.. Filistin'in gölgesinde i̇srail devleti kurulduktan sonra, bölgede tarihten bugüne hala dinlemeyen mücadeleler i̇srail'in filistin halkına zulmü ve mezalimi dün olduğu gibi bugün de sürmektedir. Filistin ve israil devletleri kendi topraklarında sayca azlıkta kalan milletlerin hukuklarını temin edecek demokratik ana yasanı kabul etmeli idi. 14 mayıs 1948 tarihinde i̇srail, filistin toprakları üzerinde bağımsızlığını ilan etti. İsrail 1947'den 2012 yılına kadar gerçekleştirdiği saldırılarda 2'ye böldüğü filistin topraklarının çoğunu işgal ederek, filistin halkına geride küçük bir toprak parçası bıraktı. İsrail ile filistin neden savaşıyor?

İsrail filistin haberleri ile ilgili son dakika gelişmeleri, en sıcak haberler ve geçmişten bugüne tüm detaylar güncel i̇srail filistin haber sayfasında yer alıyor. 4.8 milyon filistinli mülteci yıllardır çözüm için bekliyor. 14 mayıs 1948 tarihinde i̇srail, filistin toprakları üzerinde bağımsızlığını ilan etti. Ama aynı i̇srail kendi yayınladığı kitapçıklarda bu toprakların filistin olduğunu da teyit ediyor, bu ne menem bir iştir! 4.4 milyon filistinlinin yaşadığını gazze ve batı şeria 440 kilometrelik bir duvar ile tecrit edilmiş durumda.

Ardahan'da İsrail'e öfke Filistin'e destek konvoyu ...
Ardahan'da İsrail'e öfke Filistin'e destek konvoyu ... from www.diyadinnet.com
İlk önce i̇srail devletinin kuruluşundan ve kuruluş amaçlarından bahsedeceğim. İsrail ve filistin arasında son yaşanan çatışmalar, 20 yıllık çatışmalar zincirine yeni bir halka olarak ekleniyor. İsrail devletinin kuruluşu, diaspora sonrasında dünyanın dört bir yanına dağılan yahudiler için bir 1948 sonrasında bölgenin tarihi, bir yanda i̇sraillilerin, bir yanda filistin kurtuluş örgütü ve bazı arap. İsrail filistin çatışması temalı filmler ve diziler. İsrail yeniden filistin halkına saldırdı. İsrail, geçtiğimiz gün sabaha kadar gazze'ye bomba yağdırdı. Her öncelikle israil'in kökenlerine bakalım. Hava saldırısıyla gazze'yi ablukaya alan i̇srail'in saldırıları sonucu pek çok filistinli hayatını kaybetti.

1946'dan 2013'e i̇srail'in filistin topraklarına yayılış haritası.

İsrail yeniden filistin halkına saldırdı. Hava saldırısıyla gazze'yi ablukaya alan i̇srail'in saldırıları sonucu pek çok filistinli hayatını kaybetti. Hikaye tanıdıktır, 1930'larda komik bıyıklı bir diktatör ortaya. In sonlarına doğru devlet kurma çalışmalarına başladı. İsrail, geçtiğimiz gün sabaha kadar gazze'ye bomba yağdırdı. İsrail'de bir eve isabet eden bomba nedeniyle 3. İsrail ve filistin kurtuluş örgütü, i̇lkeler deklarasyonu'nun başlangıçta nasıl uygulanacağı konusundaki anlaşmayı kahire'de 4 filistin kurtuluş ordusu, i̇srail birliklerinin boşalttığı yerlere konuşlandırıldı. İlk önce i̇srail devletinin kuruluşundan ve kuruluş amaçlarından bahsedeceğim. Filistin toprakları üzerinde yahudilere ait bir devletin kurulmasına izin verildi. İsrail yeniden filistin halkına saldırdı. Ramallah işgaliyle birlikte i̇srail'in filistin lideri arafat'a ve filistin topraklarına yönelik saldırılar genişleyerek sürüyor. Filistin ise bu sabah bir misilleme ile i̇srail'i vurdu. Yüzyıl sonlarına doğru ortaya çıkan siyonizm ve arap milliyetçiliğine dayanır.

Yüzyıl sonlarına doğru ortaya çıkan siyonizm ve arap milliyetçiliğine dayanır. Israil halkı da filistin halkı da birbirine çok benzer. İsrail, icc'nin filistin topraklarındaki soruşturma yetkisini tanımıyor. 1946'dan 2013'e i̇srail'in filistin topraklarına yayılış haritası. İsrail yeniden filistin halkına saldırdı.

İsrail-Filistin Gerginliği - Haber
İsrail-Filistin Gerginliği - Haber from foto.haberler.com
Yüzyıl sonlarına doğru ortaya çıkan siyonizm ve arap milliyetçiliğine dayanır. İsrail filistin çatışması temalı filmler ve diziler. İsrail yeniden filistin halkına saldırdı. Hava saldırısıyla gazze'yi ablukaya alan i̇srail'in saldırıları sonucu pek çok filistinli hayatını kaybetti. Filistin i̇srail sorununun son 20 yılı. Filistin toprakları üzerinde yahudilere ait bir devletin kurulmasına izin verildi. Filistin sorunu değil, i̇srail sorunu. Filistin ise bu sabah bir misilleme ile i̇srail'i vurdu.

Filistin toprakları üzerinde yahudilere ait bir devletin kurulmasına izin verildi.

Filistin toprakları üzerinde i̇srail 'in kurulmasına yüz yıl önce balfour deklarasyonu zemin hazırladı. İsrail, geçtiğimiz gün sabaha kadar gazze'ye bomba yağdırdı. Her iki halkın da soyları sami ırkından geliyor. Ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. İsrail filistin çatışması temalı filmler ve diziler. İsrail'de bir eve isabet eden bomba nedeniyle 3. İsrail 1947'den 2012 yılına kadar gerçekleştirdiği saldırılarda 2'ye böldüğü filistin topraklarının çoğunu işgal ederek, filistin halkına geride küçük bir toprak parçası bıraktı. İsrail ve filistin kurtuluş örgütü, i̇lkeler deklarasyonu'nun başlangıçta nasıl uygulanacağı konusundaki anlaşmayı kahire'de 4 filistin kurtuluş ordusu, i̇srail birliklerinin boşalttığı yerlere konuşlandırıldı. Filistin ise bu sabah bir misilleme ile i̇srail'i vurdu. İsrail yeniden filistin halkına saldırdı. 1946'dan 2013'e i̇srail'in filistin topraklarına yayılış haritası. İsrail filistin haberleri ile ilgili son dakika gelişmeleri, en sıcak haberler ve geçmişten bugüne tüm detaylar güncel i̇srail filistin haber sayfasında yer alıyor. Ramallah işgaliyle birlikte i̇srail'in filistin lideri arafat'a ve filistin topraklarına yönelik saldırılar genişleyerek sürüyor.

Hikaye tanıdıktır, 1930'larda komik bıyıklı bir diktatör ortaya. Yaklaşık bir asırdır dünya siyasal gündeminin ilk sıralarından hiç inmeyen ve çekilen acılar, harcanan hayatlar nedeniyle de oldukça trajik bir konu olan bu sorunu anlamak için. Filistin ve israil devletleri kendi topraklarında sayca azlıkta kalan milletlerin hukuklarını temin edecek demokratik ana yasanı kabul etmeli idi. İsrail devletinin kuruluşu, diaspora sonrasında dünyanın dört bir yanına dağılan yahudiler için bir 1948 sonrasında bölgenin tarihi, bir yanda i̇sraillilerin, bir yanda filistin kurtuluş örgütü ve bazı arap. Filistin ise bu sabah bir misilleme ile i̇srail'i vurdu.

İsveç Filistin'i Tanıdı, İsrail İsveç Büyükelçisini Geri ...
İsveç Filistin'i Tanıdı, İsrail İsveç Büyükelçisini Geri ... from 1.bp.blogspot.com
Ramallah işgaliyle birlikte i̇srail'in filistin lideri arafat'a ve filistin topraklarına yönelik saldırılar genişleyerek sürüyor. Ortadoğu'da, 1948 yılında i̇srail'in kurulmasıyla başlayan 50 yıllık savaş, barış çabaları, ateşkes ve anlaşmalara rağmen dinmek bilmedi. Filistin ve israil devletleri kendi topraklarında sayca azlıkta kalan milletlerin hukuklarını temin edecek demokratik ana yasanı kabul etmeli idi. Hava saldırısıyla gazze'yi ablukaya alan i̇srail'in saldırıları sonucu pek çok filistinli hayatını kaybetti. İsrail yeniden filistin halkına saldırdı. Her öncelikle israil'in kökenlerine bakalım. İsrail 1947'den 2012 yılına kadar gerçekleştirdiği saldırılarda 2'ye böldüğü filistin topraklarının çoğunu işgal ederek, filistin halkına geride küçük bir toprak parçası bıraktı. 14 mayıs 1948 tarihinde i̇srail, filistin toprakları üzerinde bağımsızlığını ilan etti.

İsrail yeniden filistin halkına saldırdı.

İlk önce i̇srail devletinin kuruluşundan ve kuruluş amaçlarından bahsedeceğim. Hava saldırısıyla gazze'yi ablukaya alan i̇srail'in saldırıları sonucu pek çok filistinli hayatını kaybetti. Filistin toprakları üzerinde yahudilere ait bir devletin kurulmasına izin verildi. Ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. 14 mayıs 1948 tarihinde i̇srail, filistin toprakları üzerinde bağımsızlığını ilan etti. İsrail, icc'nin filistin topraklarındaki soruşturma yetkisini tanımıyor. Yaklaşık bir asırdır dünya siyasal gündeminin ilk sıralarından hiç inmeyen ve çekilen acılar, harcanan hayatlar nedeniyle de oldukça trajik bir konu olan bu sorunu anlamak için. İsrail her söylemi ve eyleminde filistin'i de filistinlileri de yok sayıyor. İsrail, yeniden filistin topraklarına saldırdı. Her iki halkın da soyları sami ırkından geliyor. Posted on 03 nisan 2011 by hakan. İsrail filistin haberleri ile ilgili son dakika gelişmeleri, en sıcak haberler ve geçmişten bugüne tüm detaylar güncel i̇srail filistin haber sayfasında yer alıyor. İsrail ile filistin neden savaşıyor?

Yüzyıl sonlarına doğru ortaya çıkan siyonizm ve arap milliyetçiliğine dayanır israil. Filistin ise bu sabah bir misilleme ile i̇srail'i vurdu.

Posting Komentar

0 Komentar